Zdrava ishrana: Šta jesti pre i posle treninga?

by | maj 26, 2020
Zdrava ishrana: Šta jesti pre i posle treninga?

Da li ste znali da je ključ u davanju maksimuma dok trenirate – doručak. Zbog toga vam danas otkrivamo šta kažu nutricionisti koji se bave ishranom sportista – šta jesti pre i posle, treninga?

Niste ni svesni koliko ishrana i odabir hrane utiču na vaše funkcionalno treniranje i koliko je važno da znate koje su namirnice dobre baš za vaš vid vežbanja. Hrana može da pomogne, ali i da odmogne, kada su snaga i energija u pitanju. (Pročitaj: Zdrav recept za francuski tost poznatog nutricioniste ulepšaće vam jutro)

Važno je da dobro razmislite šta ćete jesti ujutru pre sportskih aktivnosti, kao i da taj manji obrok imate 20 do 30 minuta pre treninga.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve obilnije obroke konzumirajte dva sata pre treninga, a imajte na umu da je poželjno unositi proteine čak tokom celokupnog vežbanja. (Pročitaj: Ovaj savršen “zalogaj” uskoro će postati vaš omiljeni avokado doručak (recept))

Šta jesti pre i posle treninga?

Za jutra kad imate lakše treninge, neka vam na tanjiru budu tvrdo kuvana jaja, grčki jogurt ili proteinska čokoladica.

Za dugo i naporno treniranje: izaberite dve kriške integralnog hleba sa namazom od badema ili smuti s mlekom, voćem po izboru i obaveznim bananama. (Pročitaj: Budite spremni za leto: Svega nekoliko vežbi za gluteus deli vas od savršene zadnjice (video))

Članak se nastavlja posle reklama

Za kratke treninge visokog intenziteta: odaberite krekere od celog zrna žitarica s kriškom sira ili svežeg voća.

Za treninge snage preporučuje se dupli sendvič ili proteinska štanglica.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogledajte Shape video:

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsShape