Za dobar početak dana: Trening od 10 minuta koji će vas razbuditi i dati energiju

by | 17 decembra, 2020

Svi imaju vremena za trening od 10 minuta pre početka radnog dana, pogotovo sada, kada mnogi svoj posao obavljaju od kuće. 

Istina je da nam život često ne ostavlja dovoljno vremena da se na pravi način posvetimo sebi, ali zato ove vanredne dane koju su i dalje drastično drugačiji od onih na koje smo inače navikli treba iskoristiti baš za to. Kada spominjemo ovu temu ne možemo da preskočimo – treniranje.

Iako većina ljudi uglavnom počinje da vežba, kako bi izgubila na težini i oblikovala svoje telo, trening je veoma važan, jer umnogome podiže kvalitet života. (Pročitaj: 6 razloga da što pre počnete sa pilatesom)

Ako se naterate i izdvojite vreme makar i za trening od 10 minuta, koji bi trebalo da zauzima važno mesto u celokupnoj dnevnoj rutini, imaćete velike benefite od toga. Vaš nivo stresa će se smanjite, telo će biti zahvalno što je bilo u pokretu, a ne u stolici ceo dan, a sam organizam, imunitet će biti jači.

Najbolji način da treningom poboljšate svoj dan, je da svako jutro započnete vežbama, koje će ubrzati vaš metabolizam, razbuditi vas, razbistriti vam um, a uz sve to podići će nivo vaše energije i učiniće da vaše telo bude oblikovanije i lepše.

Potrebno je da ustanete svega pola sata ranije i izdvojiti 10 minuta za efikasan trening koji će u mnogome poboljšati kvalitet vašeg dana, nakon njega priuštite sebi zdrav doručak i primetićete kako imate mnogo više volje i elana da se spremite i sa osmehom, motivisani odete na posao. (Pročitaj: Ne dajte da vas manjak motivacije odvlači od treninga, evo šta pomaže)

Jutarnji trenign ne mora biti naporan kardio trening, dovoljno je da se istegnete i uradite par dobro odabranih vežbi, koje će pokrenuti svaku mišićnu grupu vašeg tela. Nakon samo mesec dana redovno praktikovanog jutarnjeg treninga videćete kvalitetne promene u vašem zdravlju, raspoloženju i izgledu.

Kako bismo vas dodatno inspirisali na jutarnji trening, pronašli smo savršen video za vas, neka vam bude partner za vežbanje.

Pogledajte trening od 10 minuta:

lepotaizdravlje.rsGetty via Guliver


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.