3 najefikasnije vežbe za stomak

by | 10 oktobra, 2023
3 najefikasnije vežbe za stomak; žena izvodi vežbu za stomak

Tražite magičnu formulu za zatezanje stomačnih mišića? Preporučujemo vam da isprobate 3 najefikasnije vežbe za stomak.

Standardne vežbe za trbušnjake (kao što su trbušnjaci) su malo arhaične i definitivno postoje mnogo efikasnije. Sledeće vežbe ne jačaju samo trbušne i leđne mišiće, već i celo telo. Samo ih treba izvoditi redovno.

Medifem

3 najefikasnije vežbe za stomak: Sigurno daju rezultate

1. Kruženje nogama

 

 

3 najefikasnije vežbe za stomak: Vežba kruženje nogama za ravan stomak

Tokom ove vežbe za trbušne mišiće, nemojte pomerati leđa – čvrsto ih fiksirajte za podlogu. Kako se izvod iova vežba:

 • Lezite na leđa, sa ispruženim nogama i ispruženim rukam asa dlanovima okrenutim nadole. Zatim udahnite i dok izdišete podignite noge prema plafonu (moraju biti ispravljene i priljubljene).
 • Zatim lagano okrećite noge kao da iscrtavate zamišljeni krug. Ne pomerajte leđa!
 • Nastavite da pravite krug nogama, spuštajući noge što bliže tlu, zadržavajući kontrolu. Odatle, pomerite noge ulevo i nazad do centra da biste završili krug. Kukovi bi trebalo da budu čvrsto na podu. Završite jedan set, a zatim promenite pravac tako da se noge rotiraju ulevo.
 • Ponovite tri ciklusa ( tri puta okretanje u jednu strani i tri puta u drugu).

2. Sprinter Crunch

3 najefikasnije vežbe za stomak: Sprinter Crunch za ravan stomak

Ova vežba je jedna od najefikasnijih ako želite ravan stomak. Kako se izvodi:

 • Lezite na leđa i ispružite noge. Savijte ruke u laktovima i dlanove stavite na potiljak.
 • Uključite jezgro, izdahnite i podignite torzo od zemlje dok savijate desno koleno i privlačite ga prema levom laktu, lagano se uvijajući prema srednjoj liniji tela.
 • Udahnite i istovremeno spustite donju levu nogu i trup.
 • Izdahnite i podignite torzo od zemlje dok savijate levo koleno i privlačite ga ka desnom laktu, lagano se uvijajući prema srednjoj liniji tela. Nastavite naizmenično i ponovite. Uradite 3 serije od po 10 ponavljanja.

3. Plank – kolena do grudi

Plank - kolena do grudi za stomak

Plank je neophodna vežba za trbušnjake jer angažuje sve mišiće jezgra – a osim toga, jača gluteus, tetive kolena i mišiće donjeg dela leđa. I kao bonus, takođe gradi stabilnost ramena. Kako se izvodi:
 • Zauzmite klasičnu plank pozu. Možete da savijete ruke u laktovima ili zauzmete pozu “visoki plank” sa ispruženim rukama, tako da se oslanjate na dlanove a ne na podlaktice. Noge su blago razmaknute.
 • Podignite levo stopalo i približite levo koleno što je moguće bliže levom laktu. Zadržite dah, a zatim vratite levu nogu u početni položaj. Održavajte ravna leđa i neutralne kukove.
 • Podignite desnu nogu i približite desno koleno što je moguće bliže desnom laktu. Zadržite dah, a zatim vratite desnu nogu u početni položaj. Održavajte ravna leđa i neutralne kukove sve vreme i nastavite da menjate kolena. Izvodite vežbu jedan minut.

Medifem

 

solar22/gettyimages.co.uk